Det här får du på Runtime:

Rätt fläkt
Varje installation är unik. Vi identifierar dina och processens behov. Och tar fram den bästa och mest energieffektiva lösningen för din anläggning, oberoende av fabrikat och varumärke.

Rätt installation
Med 30 års erfarenhet av installationer och underhåll på fläktar, ger vi dig bästa möjliga förutsättningar för en optimal drift. Det innebär hänsyn till alla viktiga parametrar som uppställning, anslutningar, resonanser och mycket annat – som gör att fläkten presterar maximalt och når avsedd livslängd.

Rätt underhåll
Beroende på fläkttyp och kritikalitet tar vi fram rätt underhållsplan för er nya fläkt. Med allt från operatörsunderhåll till komplett tillståndsövervakning. Vi är en komplett leverantör av reservdelar till fläktar och utför årligen mer än 200 serviceuppdrag inom industrin.

Det här gör vi
för din industrifläkt

  • Runtime mäter upp fläkten för en statuskontroll (vibrationer, uppriktning).
  • Runtime inspekterar och mäter upp kritiska delar som koppling, tätning och vibrationsdämpare.
  • Runtime inspekterar fläkthjul och fläkthus visuellt och utför sprickindikering vid behov.
  • Runtime dokumenterar samtliga servicepunkter vilka görs tillgängliga för dig i molnet.
  • Runtime kontrollerar anslutande komponenter som bälgar och ledskenespjäll.

Vår gemensamma
process från start till mål

Planering

Större uppdrag startar med ett planeringsmöte där vi går igenom drifthistorik och ev. tidigare störningar. Det ger oss möjligheten att fördjupa oss och titta extra på rätt avvikelser.

Genomförande

Fläktoptimeringens genomförande planeras in enligt era önskemål och stopplanering.

Uppföljning

Resultat och eventuella avvikelser går igenom tillsammans. Med oss som servicepartner har ni alltid en trygg support i alla fläktrelaterade frågor.


Vi har även tjänster inom kompressorer, som felsökning, optimering av drift, fältservice samt renovering av packningssatser och ventiler i egen regi. Dessutom erbjuder vi tjänster för kompensatorer där vi kan hjälpa er med såväl inventering, inspektion och uppmätning som uppgradering, tillverkning och dokumentation – samt även montage och demontage. Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för dig.


”Vi anlitade Runtime Engineering på revisionen förra året där de gjorde fläktservice på ca 20 av våra fläktar. De har en fantastisk kompetens ner i minsta detalj och är väldigt lösningsfokuserade i både underhåll och det proaktiva arbetet. Jag uppskattade också deras kundorienterade lyhördhet inför våra åsikter när projektet var klart.”

– Magnus Anundsson,
Vibrationsingenjör och arbetsledare på Vattenfall AB Uppsala

"Vi har anlitat Runtime sen 2014 för såväl fläktreparationer som underhåll som vid haverier. Servicen har alltid varit helt fonomenal, med stor kompetens tekniskt och analytiskt. När vi hade ett akut haveri upp i Boden kom de direkt och bara löste det. Dessutom är de väldigt prisvärda när det kommer till fläktdelar."

– Jarmo Hautanen,
Arbetsledare på Målarenergi

logo