Undvik oplanerat underhåll.
Bli mer lönsam.

Öka tillgängligheten i din fabrik genom kontroll, service och underhåll av dina industrifläktar. På Runtime Engineering har vi över 30 års erfarenhet av industrifläktar och genomförde 2022 hela 150 serviceuppdrag. Vi erbjuder vanlig fläktservice och djupare livslängdsanalys som ger ett korrekt beslutsunderlag för framtida investeringar. Genom att felsöka och renovera dina mest kritiska fläktar slipper du oplanerat underhåll och gör fabrikens drift mer lönsam.

Det här gör vi
för din industrifläkt

  • Runtime mäter upp fläkten för en statuskontroll (vibrationer, uppriktning).
  • Runtime inspekterar och mäter upp kritiska delar som koppling, tätning och vibrationsdämpare.
  • Runtime inspekterar fläkthjul och fläkthus visuellt och utför sprickindikering vid behov.
  • Runtime dokumenterar samtliga servicepunkter vilka görs tillgängliga för dig i molnet.
  • Runtime kontrollerar anslutande komponenter som bälgar och ledskenespjäll.

Vår gemensamma
process från start till mål

Planering

Större uppdrag startar med ett planeringsmöte där vi går igenom drifthistorik och ev. tidigare störningar. Det ger oss möjligheten att fördjupa oss och titta extra på rätt avvikelser.

Genomförande

Fläktoptimeringens genomförande planeras in enligt era önskemål och stopplanering.

Uppföljning

Resultat och eventuella avvikelser går igenom tillsammans. Med oss som servicepartner har ni alltid en trygg support i alla fläktrelaterade frågor.


Vi har även tjänster inom kompressorer, som felsökning, optimering av drift, fältservice samt renovering av packningssatser och ventiler i egen regi. Dessutom erbjuder vi tjänster för kompensatorer där vi kan hjälpa er med såväl inventering, inspektion och uppmätning som uppgradering, tillverkning och dokumentation – samt även montage och demontage. Kontakta oss så berättar vi mer om vad vi kan göra för dig.


”Vi anlitade Runtime Engineering på revisionen förra året där de gjorde fläktservice på ca 20 av våra fläktar. De har en fantastisk kompetens ner i minsta detalj och är väldigt lösningsfokuserade i både underhåll och det proaktiva arbetet. Jag uppskattade också deras kundorienterade lyhördhet inför våra åsikter när projektet var klart.”

– Magnus Anundsson,
Vibrationsingenjör och arbetsledare på Vattenfall AB Uppsala

"Vi har anlitat Runtime sen 2014 för såväl fläktreparationer som underhåll som vid haverier. Servicen har alltid varit helt fonomenal, med stor kompetens tekniskt och analytiskt. När vi hade ett akut haveri upp i Boden kom de direkt och bara löste det. Dessutom är de väldigt prisvärda när det kommer till fläktdelar."

– Jarmo Hautanen,
Arbetsledare på Målarenergi

logo