Om oss

RUNTIME Engineering startades i slutet av 2017 som ett initiativ i Erinova gruppen att fokusera på utvalda maskintyper för att skapa maximal ”know how” inom det givna området. De utvalda maskintyperna är industrifläktar och kolvkompressorer. Dessa maskiner är relativt vanliga och har generellt sett stora förbättringspotentialer till förbättrad RUNTIME.

Historia

Vår bakgrund i MLT och PROTOMA gör det lämpligt att starta med dessa maskiner.
Industrifläktar som exempel kombinerar många av de styrkor vi besitter inom Erinova gruppen. MLT’s bakgrund inom industriell mätteknik som balansering, felsökningar och vibrations onlinesystem. Dessutom möjligheterna till att ta fram digitala ritningsunderlag på existerande maskiner med hjälp av 3D – scanning.
PROTOMA’s erfarenheter med servicearbeten samt breda kunskaper inom avtätningsfrågor, kompensatorer samt energimätningar och optimeringar.
Många fläktar där ute är nu till åren och anläggningar skall många gånger prestera på en annan nivå än när dom installerades initialt.

2017 – RUNTIME Engineering bildas och startar upp verksamhet med service och reservdelar till industrifläktar.
2017 – RUNTIME Engineering skriver avtal med Cook Compression om att representera deras produkter och tjänster i Sverige, Finland, Norge och Danmark.
2018 – Anställning av Jörgen Werme som första Runtimare för att driva affärerna framåt inom RUNTIME Engineering.

logo